Cégismertető   |   Elérhetőségek   |   Referenciák   |   Letöltések
Notebook / Netbook

Notebook választás egyszerűnek tűnik, pedig sokkal nagyobb tudás és felelősség egy jó termék ajánlása, mint az úgynevezett asztali gépeknél. És most jön, ami sokkolni szokta ügyfeleinket! Általában a notebook -ok nem javíthatók gazdaságosan illetve, hogy egy notebook nem igazán bővíthető. Ezért el kell felejteni, azokat a gyártókat, akik 1 év garanciát vállalnak a termékeikre. Ilyen például Acer, Fujitsu-Siemens, HP!!! Ezek a gyárak nem véletlenül nem mernek többet vállalni, ugyanis vezetik a meghibásodási statisztikákat ( 100-ból negyven hibásodik meg belőlük garancia időn belül !!!)

Notebook vásárláskor nagyon fontos szempont lehet a kijelző típusa. LED-es, ami nagyobb kontrasztot és kisebb fogyasztást jelent. Illetve matt vagy fényes típusú. A matt előnye, hogy nem tükröződik, míg a fényes bár zavaróan tükröződik, de szebb és színtelítettebb képet produkál. Szintén fontos lehet az akkumulátoros üzemelés időtartama, amihez megfelelő processzor, akkumulátor kapacitás és kijelző típus kiválasztása szükséges!!!

A gyártók, amiket mi szoktunk ajánlani, ehhez képest minimum két év garanciát adnak, például ASUS, MSI – hibaszázalék 6%-, illetve szerintünk a legjobbnak vélt DELL notebook – hibaszázalék 2% - és 4 év teljes körű garanciával rendelkeznek.

MSI ASUS Dell

Kollégáink közül van, aki csak notebook szervizeléssel foglakozik, így szétszerelés után látjuk, hogy mely notebook -ot szerelik össze alaposan és megfelelő alkatrészekből. Milyen érdekes általában azt látjuk, hogy a több év garanciával árusított termékek jobb alkatrészekből és szakszerűbben vannak összerakva…

 

A netbook -ról néhány szó. Alapvetően óriási ötlet, olyan hordozható gépek megalkotása, ami könnyű és mégis ellátja az alapfeladatokat. Azt azonban tudomásul kell venni, hogy ezek a netbookok alapvetően diákoknak készültek, akiknek a pénzügyi kerete szűkösebb általában, így a következő kompromisszumokra késztetik a vásárlót:

Maximum 10”-es monitor, napi 1 óránál hosszabb használat esetén szemkárosító hatású. Ráadásul a felbontása kisebb, mint a weboldalaké így nem látjuk teljes szélességében az oldalakat!!!

Nincs DVD lejátszójuk (sőt semmilyen optikai meghajtójuk) – ezáltal a programtelepítés és multimédia funkciók erősen akadályoztatva vannak. Külső optikai egységgel megoldható a probléma, de ezáltal elveszti az előbbiekben felsorolt előnyeit.

Gyengécske processzor – komolyabb programok lassan futnak

Kicsi billentyűzet – A készülék fizikai méretéből adódóan kicsi a klaviatúrája, ami egy nagyobb kezű embernek – hosszútávon – komoly gondot okozhat.

ASUS EEEPC netbook MSI WIND netbook

 Akutális notebook ajánlatainkat megtekintheti webáruházunkban, a shop.flashcom.hu címen vagy kérje munkatársaink segítségét a választáshoz akár Facebook oldalunkon, e-mail-ben vagy a 06-1-407-1500-as telefonszámon.

Notebook / Netbook

Cimkefelhő: notebook, netbook, Dell, ASUS, asus eee, MSI, garancia, mini, termék