Cégismertető   |   Elérhetőségek   |   Referenciák   |   Letöltések
Webprogramozás, honlapkészítés

Ha valaki honlapot szeretne, két út áll előtte: vagy megtanulja az alapokat, és valamilyen tartalomkezelő-fejlesztő rendszert használva elkészíti saját maga, vagy megbíz valakit a feladat elkészítésével. Mindkét módszernek vannak előnyei  és hátrányai. Nyilván, egy egyén bemutatkozó oldalának elkészítéséhez, ahol elmondja hogy „Gipsz Jakab vagyok másodéves középiskolás, szabadidőmben kirándulok olvasok és bulizni is szeretek", nincs szükség egy komplett apparátust foglalkoztatni félmilláért. Viszont egy sokáig korszerű, kifizetéseket, megrendeléseket, reklamációkat kezelő, ügyfélközpontú webáruház elkészítését nem tanácsos minden tapasztalat nélkül önerőből elkezdeni.  Egy honlap elkészítése nagyon komplex feladat. Első a jó tervezés, amit tapasztalat nélkül elég nehéz elsőre jól megfogni. Márpedig a gyenge vagy hibás tervezés sok javítgatással, bosszúsággal, határidő-csúszással jár, amit a mai világban senki nem akar felvállalni és megfizetni. Aztán jön a grafika. Az alapszabályok ismerete még csak-csak megy a legtöbbeknek (de ez sem mindenkinek!), de a finomságok, az apró részletek, amiből összeáll a végkép, már tapasztalatot, képzettséget és némi rafinériát igényel. Ha már a grafika megvan,következik a kódolás. (A jól működő tervezésnél, ameddig ki nem alakították a grafikai designt valamilyen képszerkesztő programmal, a webpogramozók egy fia betűt le nem ütnek). A kód megírásához alapból szükséges a HTML és a CSS ismerete, esetleg JavaScript, stb. Itt következne a szabványként ugyan nem törvényszerű, de a gyakorlatban és a profik által elfogadott módszerekkel a kialakítás. Elég sokszor látni pl., hogy az ismerős haverjának a húgának a barátja „csinált" egy weboldalt, amin a kód vizsgálatakor kiderül, hogy a CSS nem ismerését, a boksz-modell megkerülésével, táblázatok igen helytelen alkalmazásával pótolja. Mintha valaki mosakodáshoz szappan helyett mosószódát használna: elsőre persze, szép az eredmény,mert a koszt az is lehozza, de nemsokára ragyás lesz az illető arcbőre, és akkor már az újjávarázsolás sokba fáj ám! Ha a kódrészek is rendben kezdik hozni a grafikát, következik az adatbázis kezelés. Itt már bejátszhat a PHP meg az SQL ismerete. Habár ezek a dolgok teljesen a háttérben zajlanak, jelentőségükkel eldönthetik egy weblap sikerességét vagy tengődését. Bármilyen szép is a grafika, szabványos a kód, ha a hibásan megtervezett adatszerkezet miatt nagyon lassú a webáruház. Mit ér minden csicsa, ha a vásárlás visszaigazolását a vevő nem bírja kivárni, és elnavigál még a megerősítő OK megnyomása előtt? Mire volt jó a kiváló felület, ha nem hoz pénzt, mert vásárló az nincs?

Szóval, ha úgy érzi, hogy mindezen szempontoknak Ön tökéletesen megfelel, akkor bátran belefoghat saját weboldala elkészítésébe. Amennyiben mégsem, úgy meg kell bíznia valakit. Igen ám, de kit? Mi segítünk. Olyan céget kell keresnie, ahol az igényeinek megfogalmazása után korrekt tájékoztatást kap a feladat mértékéről, az elkészítéshez szükséges időről és az ellentételezés mértékéről. Rendelkezésre állnak a szükséges eszközök, van ügyfélszolgálat (nemcsak e-maileket lehet küldözgetni, mint egy-két monopolhelyzetű multinak), és ha munkaidőben telefonál, nem egy robot irányítja 14 lépcsőn keresztül a végső robotig, hanem élő emberekkel kommunikálhat. Olyan helyet kell keresnie, ahol a feladat elvégzéséhez rendelkezésre áll egy olyan szakember-gárda, akik a maguk területén mind-mind megfelelő szinten értenek a munkájukhoz, és nem egy hónap alatt, az Ön bőrén akarnak meggazdagodni.

Amennyiben ezek után szívesen olvasna arról, hogy mit jelent számunkra a honlapkészítés alapját képező web-design szó, kattintson ide vagy keressen meg minket a weblapunkon szereplő elérhetőségeken. Várjuk megtisztelő látogatását!

Egyedi dinamikus weboldalak készítése saját tartalomkezelő (CMS) rendszerünkkel

Vállaljuk olyan teljesen egyedi dinamikus weboldal készítését, melynek tartalmát Ön is szabadon szerkesztheti! Ehhez egyedi adminisztrációs felületet is építünk, amihez részletes felhasználói kézikönyvet készítünk. Az adminisztrációs felületről szóló tájékoztatónkat itt megtekintheti: flash_web_admin_promo.pdf

 

Webprogramozás, honlapkészítés

Cimkefelhő: web, grafika, weboldal, honlap, webprogramozás, CMS, egyedi, dinamikus weboldal, statikus weboldal