Cégismertető   |   Elérhetőségek   |   Referenciák   |   Letöltések
Újságokban megjelent írásaink

Az alábbiakban szeretnénk azon ügyfeleink számára elérhetővé tenni a különböző újságokban megjelent írásainkat, akikhez esetleg nem jutottak volna el a hagyományos úton.

 

Adatmentés

Az előző cikkünkben összefoglaltam, hogyan kell tárolni az adatainkat a számítógépen, melyik rekeszbe érdemes menteni, hogy lehet háttértároló tükrözéssel biztonságosabbá tenni a gépünket? A cikk teljes terjedelemben megtalálható a www.flashcom.hu weboldalon is! Igen ám, de tudják-e, hogy milliós nagyságrendű vírus garázdálkodik a neten, illetve egy villámcsapás is azonnal szétrombolhatja jól megtervezett rendszerünket? Ezért fontos az ADATMENTÉS! Nézzük meg milyen módon tehetjük meg, melyik módszer mennyire biztonságos és időtálló!

Egyik legkézenfekvőbb megoldás a DVD-re mentés. Egy dologra ügyeljünk, ne használjunk spórolásból többször írható lemezt! Gyakorlatból mondom, előbb-utóbb összezavarodunk a régi és az új anyagok között. Havonta érdemes kiírni mindent egy egyszer használatos DVD lemezre. (Kapcsolódó akciónak, hogy adataikat szaküzletünkben 1.000 Ft-ért 1 DVD lemez terjedelemben archiváljuk és ezalatt díjmentesen tanácsadást végzünk az adatbiztonság titkairól-rejtelmeiről!) Ha baj van, higgyék el nagyon tudunk örülni egy két hónappal azelőtti mentésnek ahhoz képest, hogy mindent elveszítünk! DVD író ma már szinte minden PC-ben alapfelszereltség, író programokat pedig ingyenesen beszerezhetünk a netről. Fontos, hogy amíg rutintalanok vagyunk, ajánlatos egy másik gépben ellenőrizni, hogy mindent lementettünk-e! A kiírt anyagok általában kb. 5 évig hibamentesen visszaolvashatók maradnak.

Ha ennél egyszerűbb módszerre vágyunk, akkor jöhetnek szóba a külső adattároló eszközök. Ilyen a pendrive és a hordozható merevlemez. (Folytatódik a havi pendrive akciónk is!)

Az előbbi kulcstartó méretű, kisebb kapacitású és olcsóbb. Az utóbbira viszont akár több száz óra HD minőségű video vagy akár 100.000 fénykép ráfér. Hordozhatóságukat kihasználva az a javaslatom, hogy a rajta lévő adatainkat rendszeresen másoljuk be az irodai számítógépünkbe! Fontos, hogy - bár kompakt eszközök - mindkettő meghibásodhat!!! Az olcsóbb, gyengébb minőségűek sajnos egész gyakran! A pendrive-ban van egy kis kristály-oszcillátor, ami az egésznek a „szíve", ha meghibásodik irány a „baleseti" és egy másik még működő eszközből kell átültetni, hogy újra funkcionáljon! Ezek az eszközök gondos használat mellett 2-6 évig működhetnek.

Ha még ennél is egyszerűbben szeretné megoldani adata védelmét akkor fáradjon be hozzánk, ahol speciális saját gyártású, professzionális szerver rendszereinkre lementjük a legfontosabb adataikat. Ennek 6.000 Ft-os éves díja elhanyagolható az adatok elvesztéséből keletkező eszmei vagy valós kárértékhez viszonyítva!

A vírusfertőzés és villámcsapás okozta károk megelőzésével a következő számban foglalkozunk!

Flash-Com Kft. a stabil és korrekt számítástechnikai szaküzlet és szerviz Budapesten! 

 

Hogyan ne veszítsük el az emlékeinket, munkánkat a számítógépről!!?

 

Van egy bölcs ügyvéd barátom, aki a sokat megélt emberek lelki nyugalmával szemlélte, amikor a fiatalabb generáció teljesen összekuszálódott valami elektromos kütyüvel! „Gyerekek, egy notesz meg egy ceruza!” - mondogatta erre.

Sajnos vagy sem, de azóta a minket körülvevő világ teljesen digitális lett. Lehetetlen mindent papírra írni. Gondoljunk arra, hogy a fényképezőgép, a kamerák, sőt a számítógépünk mindent elektronikusan tárol. Vagyis az emlékeinket, a munkánkat, szinte az életünket!  Régebben a papír alapú tárolás idején, mindenki a gyerektől az aggastyánig megfoghatta, látta az adatokat. A videokazettának volt terjedelme, súlya. Ma pedig egy 10 grammos „pendrive”-on elfér az összes adatunk! Igaz, hogy nehezen érzékelhető egy ilyennek a fontossága, de higgyék el nekem, ezt a magunk javára fordíthatjuk! De kezdjük az elején!

Az adatainkat első körben számítógépünk tárolja. Vásárláskor ügyeljen arra, hogy két rekesz kerüljön a háttér tárolójára / merevlemezére! Az elsőre a gép működéséhez szükséges programokat telepítsék, a másodikra pedig az ADATAIKAT tegyék! Gyakorlatban a D: jelű részre (nem árt ha  átnevezzük MENTÉS vagy ADAT-nak, így bárki aki használja vagy éppen javítja a gépünket tudja, hogy ezt a területet a legnagyobb körültekintéssel kell kezelnie) létrehozunk egy APA vagy ANYA  mappát és oda teszünk mindent! Sok adat esetén ésszerűen további alkönyvtárakra bontva pl. képek, videók, szerződések stb. A leggyakoribb operációs rendszer a Windows használatakor, temérdek buktató van! Itt vannak előre kialakított dokumentum mappák. Jó ötlet, csak az a baj vele, hogy egy átlag gépen hozzávetőleg 3-4 ilyen nevű könyvtár van. Ha menteni kell még egy gyakorlott szervizes is retteg, hogy pont azt a mappát hagyja ki, amin az elmúlt nyolc év összes nyaralása található!

Egy kis extra a vájt fülűeknek! Ha a dokumentumainkat egy felhasználói fiók alatt mások számára nem publikus státuszban tartjuk és tönkremegy az alaplapunk, akkor gyakorlatilag elérhetetlenné váltak adataink! Ugyanis az eredeti Windows rendszer még egyszer másik alaplappal nagy valószínűséggel nem indul el! Zárójelben mondom, hogy erre is van megoldás csak komoly szakember és sok pénz kell hozzá!

Ha vállalunk egy kis többlet költséget (10.000 Ft) akkor egy második merevlemezt szereltetünk egy új vagy akár meglévő gépünkbe tükrözés céljából. Ilyenkor minden adatunk automatikusan két tárolóra kerül, így ha valamelyik elromlik akkor a tükörkép eszközön mindenünk hiánytalanul megmarad. Ha nem így volt kialakítva a gépünk, mehetünk egy speciális adatmentő céghez, ahol egy karibi nyaralás áráért visszaszerzik az adatainkat, ha tudják...

Itt említeném meg, hogy vannak díjmentes merevlemez diagnosztikai programok, amik képesek előre megjósolni a tároló várható élettartamát vagyis a tönkremenetelének időpontját! Ilyen az internetről otthoni használatra díjmentesen letölthető Hard Disk Sentinel nevű program! Erősen ajánlom a telepítését, enni nem kér viszont óriási szolgálatot tehet!!!

Most már kezdünk nagyon képzettek lenni!!! Sajnos számtalanszor előfordul, hogy kidobunk valamit amit nem kellett volna. Azaz letörölünk valami fontosat a számítógépünkről. Első körben a Windows szemétkosarában landol, akárcsak egy háztartásban, innen könnyedén visszaállítható! Kicsit nagyobb a baj, ha innen is eltávolítottuk. Ilyenkor jobb ha nem nyúlunk a géphez és szakembert hívunk. Bármennyire hihetetlen, de hónapokkal ezelőtt törölt állományok is vissza nyerhetők szakértelemmel és szerencsével. Természetesen minél hamarabb kerül megfelelő kezekbe a gép, annál nagyobb sikerrel oldható meg a probléma.

Végére hagytam az ingadozó vagy kimaradó hálózati feszültség probléma körét. Ellenszere egy szünetmentes áramforrás, ami megakadályozhatja az adatvesztést sőt a számítógép alkatrészeinek életkorát is meghosszabbítja a közel állandó feszültség forrásból való működés!  

Most már tényleg mindent megtettünk, hogy az adataink biztonságban legyenek a gépen belül. De még gondoskodnunk kell az úgynevezett biztonsági mentésről vis maior esetére. Gondolok itt betörésre, tűzesetre vagy beázásra! Ilyenkor tehet óriási szolgálatot egy pici pendrive például! De hogy ez hogy történik illetve a többi adatmentő eszköz és metodika leírása a következő számra marad!

 

 

Számítástechnikáról magyarul - Médialejátszó vagy Mini PC?

 

A történet gyerekes szülőknek illetve infantilis felnőtteknek szól. Kezdem azzal, hogy én az első kategóriába tartozom, de a második sem áll messze tőlem. Fiam úgy négy éves forma lehetett, amikor már legalább egy DVD lemezt tönkre tudott tenni naponta. Sokaknak ismerős a helyzet, amikor kora esti szieszta idején jön a kicsi, hogy Apu, mond meg hol van a tegnapi mese lemeze. Kis keresgélés után indul a lejátszás. Törékeny nyugalom percei következnek! Majd fél óra múlva a kép akadozni kezd a karcolások miatt. Apu kérlek, írd ki újra a mesét, jön a teljesen érthető kérés! Csak az a baj, hogy fogalmam sincs, hogy hol van az eredeti példány. Itt jönnek a képbe a médialejátszók!!! Ami arra szolgál, hogy MINDEN digitális anyagot megjelenítsen a tévén. Sokan vesznek Full HD kamerát, de nem tudják visszanézni a felvett anyagot. Filmeket kapunk az ismerősöktől, de a sok formátum még hozzáértőket is zavarba hozza, nemhogy az átlag felhasználókat. Ha van egy jó médialejátszónk, akkor nincs más dolgunk, mint összegyűjteni az összes mesét, házi videót, esküvői fényképet egy merevlemezre, majd belehelyezni a lejátszóba vagy kívülről csatlakoztatni hozzá. Végül egy kábellel összekötni a TV-vel és indulhat a családi mozizás. Mennyibe kerül nekünk ez a kényelem? Nézzük az egyik legdrágább médialejátszót. Az AC Ryan tényleg mindent visz, jó a menüje és ráadásul az anyanyelvünkön kommunikálhatunk vele. Ára 35.000 Ft helyett most 29.400 Ft akciónkban. Egy olcsóbb eszköz az ASUS O!Play, ami közepes tudásával, felszereltségéhez méltányos 18.900 Ft-os ár társul.

Most térjünk át a Mini PC témakörre. Olyanoknak ajánljuk, akiknek kell egy digitális társ, ami egy kicsit mindenre jó. Lehet vele netezni, letölteni, gyengébb játékokkal játszani és dolgozni. Alapvetően TV-hez érdemes kötni, de monitorral is tökéletes párosítás. Kezdjük a legfontosabbal: nagyon olcsó és kevés energiát fogyaszt, így egész nap működhet.

Egy komplett Mini PC ára: 68.800 Ft, és a következőket tartalmazza: lapos, TV állványba szerelhető ház, dual processzor, 2GB DDR III memória, 500GB háttértároló és drótnélküli billentyű-egér szett! Fogyasztása 100 Wattal kevesebb, mint egy hasonló felhasználású PC-nek! Napi nyolc órás használatot feltételezve ez évente kb. 14.000 Ft megtakarítást jelent! A felépítés újdonság, mert az első olyan Mini PC, ami kétmagos processzorral és viszonylag erős képi megjelenítővel van ellátva. Így alkalmas bármilyen média lejátszására. Előnye, hogy könnyen bővíthető akár igazi Blue-Ray lejátszóvá is. Kiválóan fut rajta a Windows 7 vagy a Linux operációs rendszer. Természetesen minden Office jellegű alkalmazás is, sőt nagyobb gépigényű fotó- és videó szerkesztő programokkal is jól boldogul!

A FLASHCOM KEDVEZMÉNY PROGRAM! a cikkben szereplő termékekre is vonatkozik!!! Szakértelem, kipróbálási lehetőség, és visszavételi opció egy következő eszköz vásárlásakor!

Csak nálunk a Flash-Comban!

 

Flash-Com Kft. a stabil és korrekt számítástechnikai szaküzlet és szerviz Budapesten!

Cím: 1165. Budapest, Emma u. 2.  Web: www.flashcom.hu Tel: 407-15-00 

 

 

Számítástechnikáról magyarul - nyomtatók

  

Mielőtt belevágnánk e bonyolult kérdéskörbe szeretnék eloszlatni egy tévhitet. A legolcsóbb, 6-8.000,- Ft-ba kerülő nyomtatók is tökéletes fényképminőséget produkálnak. Sőt a fekete színnel történő nyomtatáskor még egészen elfogadhatók a nyomtatási költségei is. Nem akarok senkit untatni bonyolult számításokkal, de sokéves tapasztalataink alapján kérem, higgyék el nekem, ezek az olcsóbb változatok azoknak jók, akik havi 25 fekete vagy 5 színes A4-es oldalnál nem nyomtatnak többet. Akik igen azok pedig olvassák el a következő sorokat.

Általában a Canon gyártónál lehet az ésszerűbb tintapatron árakat találni! Sőt további érv mellette, hogy mind a nyomtatás minősége mind a mechanika tartóssága is a vetélytársak fölé emeli. Nem beszélve arról, hogy tintát szinte mindenhol kapni hozzá. Ugyanis az utóbbi években azt az ésszerű stratégiát folytatták, hogy csak kisszámú különböző kiszerelésben hozták forgalomba így a kereskedőknek nem kell több tucat félét rendelni és raktározni. De az igazán nagy Barba trükk most jön. A Canon sosem volt túl szigorú az után gyártott tintákkal kapcsolatban. Meggyőződésem hogy olyan printereket is gyárthatnának, ami csak eredeti kellékanyaggal üzemeltethető. Ma már mindenen külön ellenőrző áramkörök vannak, így ez egyszerűen megoldható. Ennek ellenére, a Canon szinte összes típusához tökéletesen működő, kiváló minőségű után gyártott tintapatronok állnak rendelkezésre. Van egy készülék, amit különösen ajánlok. Ez az IP 3600-os. Nyomtatási költségei tapasztalatom alapján a következők.

Szövegszerű üzemmódban, eredeti tintával 3-4 Ft/oldal, míg az után gyártottal 1 Ft/oldal. Csak összehasonlításképpen több százezerbe kerülő lézerprinterekkel lehet ilyen olcsón nyomtatni. Az IP 3600-os most akciós nálunk, bruttó 19.900 Ft és a hirdetés felmutatójának 9.900 Ft értékben 1 teljes garnitúra, ami 5 darab tintapatront jelent ajándékba adunk!

 

Flash-Com Kft. a stabil és korrekt számítástechnikai szaküzlet és szerviz Budapesten!

Cím: 1165. Budapest, Emma u. 2.  Web: www.flashcom.hu  Tel: 407-15-00

 

 

Számítástechnikáról magyarul - Intel vs. AMD

 

A Flash-Com Kft. 15 éves lett idén!!!

Ebből az alkalomból kiindulva megjelentettünk néhány cikket, amiben e hosszú idő alatt felhalmozódott tapasztalatokat megosztjuk a kedves olvasókkal!

Kezdésnek az örök kérdés, ami szinte mindig felmerül számítógép vásárlása esetén. AMD vagy Intel processzoros rendszert vegyünk!

 

Mielőtt konkrét számításokba kezdünk, térjünk ki azokra, akik mindössze írógépként illetve internetes kommunikációra használják PC-jüket. Nekik a teljesítmény nem fontos, ezért több jó tulajdonsága miatt az AMD-s rendszereket ajánlom. Leginkább azért, mert ez a korrektebb gyártó. Olcsóbb és ritkábban kényszeríti a használóit alaplap cserére, mint a konkurens Intel.

Vizsgáljuk meg a lehetőségeket azoknak is, akiknek munkájuk vagy szórakozásuk miatt egy bivaly erős processzor kell! Mi a Flash-Com Kft.-nél AMD pártiak vagyunk általában. Végig küzdöttünk egy több éves időtartamot, amíg az Intel gyakorlatilag „merülőforralókat” gyártott. Az Intel Prescott szériája percek alatt elérte a forráspontot, ha nem hűtöttük a gépet 4-5 ventilátorral. Hogy mi volt a szenvedésünk ebben? Sok ügyfelet kellett meggyőzni, hogy inkább AMD-t vegyenek megelőzvén, hogy egyszer csak „felszálljon” a gépük a túlzott légáramlás miatt! Szerencsére a helyzet sokat javult és az utóbbi időkben már az Intel is ésszerűen gyártja a processzorait! Sőt leszögezem, hogy ha a pénz nem számít, akkor ma az Intel processzoros rendszer jobb választás, mert a teljesítményük megelőzi AMD-s vetélytársát. Azonban a pénz már csak olyan, hogy soha nincs belőle elég, ezért nézzük meg, mi mennyibe kerül és mit nyújt érte. Az alábbi táblázatban a processzorok (CPU) árát, ugyanez egy hozzávaló alaplap árával bővítve illetve a relatív teljesítményt adtuk meg.

 

 

Egy jó döntés meghozatala előtt érdemes tudni, hogy az AMD-s rendszerek egy alaplap típusba valók, míg a vetélytárs csak három különböző tokozással tudta ezt megoldani. Azaz ha ez utóbbit szeretnénk fejleszteni, általában költséges alaplap csere is a nyakunkba zúdul. Az átlag felhasználónak a legkézenfekvőbb megoldás az AMD X4 840. Látszik, hogy két vetélytársát is lehagyja teljesítményben, de mindkettőnél olcsóbb, ráadásul később könnyen fejleszthető egy hatmagos változattal! A drágább kategóriában viszont az Intel a nyerő, mert már I5-2500 is nagyon jó vétel. Annak, aki megengedheti magának annak az I7-2600-as teljesítménye pedig egyszerűen lenyűgöző lesz!

 

Flash-Com Kft. a stabil és korrekt számítástechnikai szaküzlet és szerviz Budapesten!

Cím: 1165. Budapest, Emma u. 2.  Web: www.flashcom.hu  Tel: 407-15-00

 

 

Számítástechnikáról magyarul - SZERVER, CAD, ERŐMŰ számítógép ésszerű áron

 

Sok kisvállalkozás hiszi, hogy egy igazi szervert nem engedhetnek meg maguknak. Ugyanígy sok építészmérnök, programozó és grafikus álmodozik egy tökéletes munkaeszközről. Erre a célra alkottuk meg a cikkben szereplő összeállítást, ami minőség terén nem köt kompromisszumot és számítási teljesítményben sem kell szégyenkeznie. Megvallom, olyan konfigurációról van szó, amely már tucatnyi helyen bizonyított web vagy fájl szerverként. Nézzük át a főbb alkatrészeket. Nálunk természetesen bármilyen változtatás lehetséges! Lehet több memóriát vagy még erősebb processzort választani. Vannak olyan esetek, amikor nem lehet előre modellezni az adott feladathoz legmegfelelőbb konfiguráció megtervezését. Ezért találtuk ki a FLASHCOM KEDVEZMÉNY PROGRAM!-ot Szakértelem díjmentesen! Változtatás díjmentesen! Beszámítás korlátlan ideig!

 

 

 

Szerverház

Aerocool, csavarmentes kötésekkel, gumi rezgéselnyelővel a merevlemezeknél, négy ventilátorral a jobb szellőzés érdekében!

Tápegység

BeQuiet német fejlesztésű, csúcskategóriás tápegység,

Pure Power 530W

Alaplap 1. verzió AMD CPU-val

Gigabyte legmegbízhatóbb alaplap gyártó a világon

GA-880GM-UD2H + AMD Phenom II X4 965

Alaplap 2. verzió Intel CPU-val

Gigabyte H67MA-D2H-B3 + Intel Core i3-2100

Memória

Kingston / Kingmax 6 GB DDR III – meghibásodás 1 ezrelék alatt!!!

Merevlemez

HITACHI 3 * 500GB redundáns tömbben, bármelyik elromlik, a szerver működik tovább!!! Ráadásul sokkal gyorsabb, mint egy egyedül álló HDD

 

 

Flash Server Aero 6350: 129.000 Ft.+Áfa helyett akciósan 99.000 Ft.+Áfa

 

Flash-Com Kft. a stabil és korrekt számítástechnikai szaküzlet és szerviz Budapesten!

Cím: 1165. Budapest, Emma u. 2.  Web: www.flashcom.hu Tel: 407-15-00

Újságokban megjelent írásaink

Cimkefelhő: flashcom, újság, írás, számítástechnika, szaküzlet, szerviz, budapesten, intel, amd, alaplap, pc, windows, windows telepítés, adatmentés, mini pc, stabil, web, számítástechnikáról, magyarul